en  fr  nl
cultuur, samenwerking en leiderschap

Komen tot interactie op voet van gelijkheid ondanks verschillende posities, tot constructieve dialoog ondanks verschillende meningen, en tot gemeenschappelijke grond ondanks verschillende belangen.

Leiderschap

Innerlijke alignment is het allerbelangrijkste.
Het is vanuit die wijsheid dat we helderheid brengen in ons denken, zinvolheid en levendigheid in onze acties en interacties.

Wij trainen en coachen mensen in leiderschapsrollen om zich bewuster te worden van hun kracht en hun impact op anderen en op het systeem er omheen.

Op alle niveaus helpen we leiders uit te groeien tot sterke facilitators en coaches, drijvende krachten van transformatie. Gegrond, gefocust en creatief.

Onze programma’s verhogen de kwaliteit van leiderschapsinteracties en doen ervaren wat het betekent om te denken, te voelen en te handelen vanuit uw authentieke zelf.

In onze individuele begeleiding ondersteunen we resonantie, wendbaarheid, het verkennen van nieuwe perspectieven en het komen tot beslissingen via bewuste keuzes.

Onze 360° impactvragenlijst ondersteunt leiderschapsontwikkeling voor managers.

Samenwerking

TEAMWERK

Als de leden verschil omarmen en volledig aanwezig durven te zijn, wordt elk team een krachtige motor voor verandering.

Cross-functionele teams zetten we op weg naar maximale synergie. Of het nu gaat om het leggen van een kwaliteitsbasis voor nieuwe teams, het verder doen groeien van mature teams of het helpen van teams in crisis.

Wij faciliteren time-outmomenten en begeleiden teams on-the-job.

Onze TeamScan brengt sterktes en groeipotentieel in kaart.

Wij trainen mensen in de fundamentele vaardigheden van dialoog, metacommunicatie, feedback en het bereiken van consensus in korte tijdskaders.

COLLECTIEVE INTELLIGENTIE

Geen kwaliteitsvolle resultaten zonder kwaliteitsvol overleg.

Wij faciliteren visieworkshops, strategische meetings en participatieprocessen.

Vanuit onze inhoudelijk-neutrale rol staan we borg voor de kwaliteit van uw bijeenkomsten en zorgen wij ervoor dat uw doelen worden bereikt. Zelfs in de meest verhitte sfeer slagen wij erin om alle deelnemers op een gelijkwaardige manier bij het proces te betrekken.

Cultuur

COHERENTIE

Onze aanpak richt zich op coherentie in de organisatie.

Elke organisatie ontwikkelt onvermijdelijk een cultuur door haar werkstructuren, systemen, management en praktijken. Het is nuttig om te begrijpen hoe dagelijks gestimuleerd gedrag inwerkt op de prestaties en de realisatie van de strategie en de visie.

Wij reiken de manier aan om inzicht te krijgen in de factoren die uw cultuur aansturen en de hefbomen voor verandering. De oefening geeft u nauwkeurige feedback op organisatie-, team- en individueel niveau.

Wij begeleiden organisatie-units die waarden vertaald willen zien in gedrag.

Met de combinatie van onze expertise in faciliteren met de meest gevalideerde tools op de markt, maken we cultuurontwikkeling tastbaar en haalbaar.

TRANSITIE

We willen allemaal gezien, geïnformeerd en betrokken worden bij veranderingen die onszelf en ons werk aangaan.

Leiders zijn de beheerders van die behoeften en kunnen veranderingen transformeren tot open samenwerkingsprocessen.

Wij helpen te navigeren doorheen de dynamiek van verandering.

Aan projectteams bieden we de methodologie om het ‘menselijk proces’ te integreren in het projectmanagement, zodat het er een concreet en proactief onderdeel van wordt.

Door de jaren heen...

11.11.11 Airbus Amadeus Atradius Group Bekaert Belgacom Borealis Bpost Bunge Casino Colruyt Delhaize DEME EDF ENGIE ExxonMobil FOS France Television Gemeente Meise Gemeente Riemst General Motors GS1 Hewlett Packard IKEA IMDC ING Johnson & Johnson Katoen Natie Koning Boudewijnstichting LafargeHolcim Majin Foundation Minderhedenforum MMA Nexans Orde van den Prince Panal Praxair Protos vzw Proximus Sanoma Magazines Sense SESVANDERHAVE Shaerpa Sodexo Stad Sint-Truiden UPCKUL UZ Leuven Vlaamse Liga tegen Kanker Wit-Gele Kruis van Vlaanderen Woonzorgnet Dijleland

Wie zijn wij?

Wij zijn facilitators, coaches, mediators en adviseurs.

Wij vormen een team met diverse achtergronden en expertises, gaande van projectmanagement, BPM, Agile en Scrum tot groepsdynamiek, ervaringsleren, Gestalt, System Thinking en Co-active Coaching.

Via onze projecten zijn wij uitgegroeid tot een solide internationaal netwerk van collega’s, onze praktijkcommunity.

Onze aanpak is pragmatisch, flexibel en geworteld in ervaring.

Wij houden van ons werk.

Met vriendelijke groeten,

Imène Benhaddou Annemie Van Eenaeme Wim Vander Elst Kris De Ridder

Partners in Humane

Contact


info@humane-consultants.com

humane Office
Ridderstraat 27-29
3320 Hoegaarden
België

Ondernemingsnummer: 0729.871.946
Btw-nummer: BTW BE0729.871.946

Bel naar Wim Vander Elst
+ 32 475 83 60 77

Linkedin page